Lunch på Farang

En lunch på Farang är en resa till sydostasiatisk matkultur. Rätterna fungerar väl tillsammans och erbjuder en harmoni av hetta, syra, sälta och sötma likväl som olika konsistenser, temperaturer, smaker och aromer.

Lunchmeny

Farangs köksmästare har komponerat en väl sammansatt meny. Att dela en meny vid bordet är ett socialt och trevligt sätt att njuta av Farangs olika sydostasiatiska rätter. Vid valet av meny, vänligen ta i åtanke att hela bordet serveras samma meny. Självklart går det bra att få vegetariskt alternativ även till de längre menyerna.

Vid beställning av den längre menyn är det bara att luta sig tillbaka och låta vår kunniga personal ta hand om er.
Vårt koncept med share food, delade rätter, ger er en social och trevlig måltidsupplevelse.
Vi erbjuder även en kortare två- eller trerätters lunch och dessa rätter ändrar vi varje vecka. Det finns alltid kött, fisk samt vegetariska alternativ på lunchmenyn.

Något gott att dricka

Naturligtvis ska du även kunna dricka något gott till lunchen, vår sommelier har därför tagit fram vinrekommendationer som komplement till smakerna genom hela menyn.
Vi har givetvis trevliga alkoholfria alternativ för de som önskar.
Vår serviceinriktade och kunniga personal på Farang, är alltid villig att hjälpa till att hitta de bästa kombinationerna och smakerna för den ultimata måltiden! Fråga gärna om du är osäker på vilka smaker som passar bra ihop.

Varmt välkomna på lunch på Farang!

´SUAN PLU ROYAL´ 595;-/person

GRÖNMUSSLA MED RÖD ´NAHM JIM´
algkaviar, koriander

SASHIMI PÅ VIETNAMESISKT SÄTT
asiatiska örter, svartrisvinägerdressing

SOFTSHELL CRAB MED GRÖN MANGOSALLAD
mynta, grön ´nahm jim´, jordnötter

KRISPIG GRIS MED PLOMMONKARAMELL
palmsocker, risvinäger, rostad lök

´MORNING GLORY´, SALT & PEPPER TOFU
vattenkrasse, pak choy, krispig gyllene silken tofu

OXKIND I RÖD CURRY
sockerärtor, kokosgrädde, limeblad

THAI JASMINRIS

´PHANANGAN BOUNTY´
ungkokosglass, saltkaramell,
kristalliserad choklad, vispad kokos

´SUAN PLU´ 475;-/person

GRÖNMUSSLA MED RÖD ´NAHM JIM´
algkaviar, koriander

SOFTSHELL CRAB MED GRÖN MANGOSALLAD
mynta, grön ´nahm jim´, jordnötter

KRISPIG GRIS MED PLOMMONKARAMELL
palmsocker, risvinäger, rostad lök

OXKIND I RÖD CURRY
sockerärtor, kokosgrädde, limeblad

THAI JASMINRIS

´PHANANGAN BOUNTY´
ungkokosglass, saltkaramell,
kristalliserad choklad, vispad kokos

Menyer serveras endast för hela sällskapet

VINREKOMMENDATIONER

CHAMPAGNE
NV Charles Collin, Brut, Champagne, France  165;-/glas, 895;-/flaska

VITT VIN
2017 Weingut Prager, Riesling Steinriegl Federspiel, Wachau, Austria 139;- /glas, 695;-/flaska

RÖTT VIN
2015 Bertani, Secco-Bertani, Veneto, Italy 135;-/glas, 655;-/flaska

LUNCH MENY 26 november – 29 november

I baren:

BAMII NAAM PED
äggnudlar, ankbuljong,
rostat anklår, salladslök
139;-

I matsalen:
TVÅ RÄTTER 245;-
TRE RÄTTER 285;-

FÖRST

BÖNGRODDSALLAD MED RÄKOR
körsbärstomat, ´coconut ginger´ dressing, thaibasilika

GRILLAD KYCKLING ´SATAY´
jordnötsrelish, koriander, lime

SALLAD PÅ BÖNGRODDAR & GRÖN PAPAYA (vegetarisk)
rostade cashewnötter, ´coconut ginger´ dressing, thaibasilika

SEDAN

KOLJA I RÖD CURRY
sockerärtor, körsbärstomat, limeblad

LAMM I SOUTHERN STYLE CURRY
ingefära, kokosgrädde, limeblad

ROSTAD PUMPA I SOUTHERN STYLE CURRY (vegetarisk)
silken tofu, kokosgrädde, ingefära

EFTER

´PHANANGAN BOUNTY´
ungkokosglass, saltkaramell,
kristalliserad choklad, vispad kokos

VINREKOMMENDATIONER

CHAMPAGNE
NV Charles Collin, Brut, Champagne, France  165;-/glas, 895;-/flaska

VITT VIN
2017 Weingut Prager, Riesling Steinriegl Federspiel, Wachau, Austria 139;- /glas, 695;-/flaska

RÖTT VIN
2015 Bertani, Secco-Bertani, Veneto, Italy 135;-/glas, 655;-/flaska

NÅGOT LITET

GLASS eller SORBET 35;-
FARANGS RISCHOKLAD 25:-

Kom och upplev share food på farang!