Lunch på Farang

En lunch på Farang är en resa till sydostasiatisk matkultur. Rätterna fungerar väl tillsammans och erbjuder en harmoni av hetta, syra, sälta och sötma likväl som olika konsistenser, temperaturer, smaker och aromer.

Lunchmeny

Farangs köksmästare har komponerat en väl sammansatt meny.
Att dela en meny vid bordet är ett socialt och trevligt sätt att njuta av Farangs olika sydostasiatiska rätter. Vid valet av meny, vänligen ha i åtanke att hela bordet serveras samma meny.

Vid beställning av den längre menyn är det bara att luta sig tillbaka och låta vår kunniga personal ta hand om er.
Vårt koncept med share food, delade rätter, ger er en social och trevlig måltidsupplevelse.
Vi erbjuder även en kortare två- eller trerätters lunch och dessa rätter ändrar vi varje vecka. Det finns alltid kött, fisk samt vegetariska alternativ på lunchmenyn.

Något gott att dricka

Naturligtvis ska du även kunna dricka något gott till lunchen, vår sommelier har därför tagit fram vinrekommendationer som komplement till smakerna genom hela menyn.
Vi har givetvis trevliga alkoholfria alternativ för de som önskar.
Vår serviceinriktade och kunniga personal på Farang, är alltid villig att hjälpa till att hitta de bästa kombinationerna och smakerna för den ultimata måltiden! Fråga gärna om du är osäker på vilka smaker som passar bra ihop.

Affärslunch

Vår matsal är en stor lokal och önskar ni en lugnare placering för er affärslunch brukar det inte vara några problem.

Varmt välkomna på lunch på Farang!

FARANG LUNCHMENY 575;-/person

GRÖNMUSSLA MED RÖD ´NAHM JIM´
algkaviar, koriander

GRÖN PAPAYASALLAD MED SOTAD LAX
gurka, ´coconut chili jam´ dressing, thaibasilika

KRISPIG GRIS MED PALMSOCKERKARAMELL
knaperstekt gris, risvinäger, rostad lök

´MORNING GLORY´, SALT & PEPPER TOFU
vattenkrasse, pak choy, krispig gyllene silken tofu

OXKIND I RÖD CURRY
långbakad oxkind, sockerärtor, limeblad

THAI JASMINRIS

´PHANANGAN BOUNTY´
ungkokosglass, saltkaramell,
kristalliserad choklad, vispad kokos

Menyn serveras endast för hela sällskapet

VINREKOMMENDATION

CHAMPAGNE
2009 Palmer & Co Millésime, Champagne, France 155;-/glas, 875;-/flaska

VITT VIN
2016 Dr. Bürklin-Wolf, Wachenheimer Riesling, Pfalz, Germany 135;- /glas, 645;-/flaska

RÖTT VIN
2015 Villa Ponciago, Fleurie La Réserve, Beaujolais, France 142;-/glas, 695;-/flaska

LUNCH MENY 17 – 20 OKTOBER

2 RÄTTER 245;-
3 RÄTTER 285;-

FÖRST

SOTAD LAX MED BÖNGRODDSALLAD
asiatiska örter, citrongräsdressing

VIETNAMESISK MYNTASALLAD MED ANKA
lime-tamarinddressing, rostat ris

GRÖN MANGOSALLAD MED GURKA (vegetarisk)
rostade cashewnötter, grön ´nahm jim´, thaibasilika

SEDAN

BLÅMUSSLOR ´DTOM KHA´
aromatisk kokosbuljong, räkor ´chili jam´, citrongräs

LAMMBOG I SOUTHERN STYLE CURRY
långkokt lammbog, rostade jordnötter, limeblad

SILKEN TOFU I SOUTHERN STYLE CURRY (vegetarisk)
rostade jordnötter, ingefära, thaibasilika

EFTER
INDONESIAN ´SNKR´
jordnötskräm, karamelliserad banan,
sandkaka, ungkokosglass

VINREKOMMENDATION

CHAMPAGNE
2009 Palmer & Co Millésime, Champagne, France 155;-/glas, 875;-/flaska

VITT VIN
2015 Weingut Wieninger, Grüner Veltliner Herrenholz, Vienna, Austria 120;- /glas, 545;-/flaska

RÖTT VIN
2015 Villa Ponciago, Fleurie La Réserve, Beaujolais, France 142;-/glas, 695;-/flaska

NÅGOT LITET

GLASS eller SORBET 50;-
FARANGS RISCHOKLAD 30:-

Kom och upplev share food på farang!