Lunch på Farang

En lunch på Farang är en resa till sydostasiatisk matkultur. Rätterna fungerar väl tillsammans och erbjuder en harmoni av hetta, syra, sälta och sötma likväl som olika konsistenser, temperaturer, smaker och aromer.

Lunchmeny

Farangs köksmästare har komponerat två väl sammansatta menyer. Att dela en meny vid bordet är ett socialt och trevligt sätt att njuta av Farangs olika sydostasiatiska rätter. Vid valet av meny, vänligen ta i åtanke att hela bordet serveras samma meny. Självklart går det bra att få vegetariskt alternativ även till de längre menyerna.

Vid beställning av de längre menyerna är det bara att luta sig tillbaka och låta vår kunniga personal ta hand om er.
Vårt koncept med share food, delade rätter, ger er en social och trevlig måltidsupplevelse.
Vi erbjuder även en kortare två- eller trerätters lunch och dessa rätter ändrar vi varje vecka. Det finns alltid kött, fisk samt vegetariska alternativ på lunchmenyn.

Något gott att dricka

Naturligtvis ska du även kunna dricka något gott till lunchen, vår sommelier har därför tagit fram vinrekommendationer som komplement till smakerna genom hela menyn.
Vi har givetvis trevliga alkoholfria alternativ för de som önskar.
Vår serviceinriktade och kunniga personal på Farang, är alltid villig att hjälpa till att hitta de bästa kombinationerna och smakerna för den ultimata måltiden! Fråga gärna om du är osäker på vilka smaker som passar bra ihop.

Affärslunch

Vår matsal är en stor lokal och önskar ni en lugnare placering för er affärslunch brukar det inte vara några problem.

Varmt välkomna på lunch på Farang!

FARANG ´SUAN PLU ROYAL´ 590;-/person

GRÖNMUSSLA MED RÖD ´NAHM JIM´
algkaviar, koriander

SASHIMI PÅ VIETNAMESISKT SÄTT
asiatiska örter, svartrisvinägerdressing

SOFTSHELL CRAB
grön mango, mynta, pomelo, grön ´nahm jim´, jordnötter

´CHICKEN DRUMSTICKS´
plommon- och palmsockerkaramell, chili, koriander

MORNING GLORY, ´SALT & PEPPER´ TOFU
vattenkrasse, pak choy, krispig gyllene silken tofu

OXKIND I RÖD CURRY
sockerärtor, kokosgrädde, thaibasilika

THAI JASMINRIS
´PHANANGAN BOUNTY´
ungkokosglass, saltkaramell, kristalliserad choklad, vispad kokos

Menyn serveras endast för hela sällskapet

FARANG ´SUAN PLU´ 445;-/person

GRÖNMUSSLA MED RÖD ´NAHM JIM´
algkaviar, koriander

SOFTSHELL CRAB
grön mango, mynta, pomelo, grön ´nahm jim´, jordnötter

´CHICKEN DRUMSTICKS´
plommon- och palmsockerkaramell, chili, koriander

OXKIND I RÖD CURRY
sockerärtor, kokosgrädde, thaibasilika

THAI JASMINRIS
´PHANANGAN BOUNTY´
ungkokosglass, saltkaramell, kristalliserad choklad, vispad kokos

Menyn serveras endast för hela sällskapet

VINREKOMMENDATION

CHAMPAGNE
2009 Palmer & Co Millésime, Champagne, France 155;-/glas, 875;-/flaska

VITT VIN
2016 Dr. Bürklin-Wolf, Wachenheimer Riesling, Pfalz, Germany 135;- /glas, 645;-/flaska

RÖTT VIN
2015 Villa Ponciago, Fleurie La Réserve, Beaujolais, France 142;-/glas, 695;-/flaska

SÖTT VIN
NV Enoki Shuzo, Kijoshu Hana Hato Oak, Hiroshima, Japan  135;-/6cl, 995;-/50cl

LUNCH MENY 12 – 15 DECEMBER

2 RÄTTER 245;-
3 RÄTTER 285;-

FÖRST

LAXSASHIMI PÅ VIETNAMESISKT SÄTT
asiatiska örter, svartrisvinägerdressing

SOM TAM, GRÖN PAPAYASALLAD
grillad grissida, jordnötter, tamarind, långbönor

SOM TAM, GRÖN PAPAYASALLAD (vegetarisk)
rostade jordnötter, tamarind, långbönor

SEDAN

LUBB I GRÖN CURRY
sockerärtor, kokosgrädde, thaibasilika

OXKIND I KAFFIRLIMECURRY
böngroddar, kokosgrädde, koriander

SILKEN TOFU I RÖD CURRY (vegetarisk)
sockerärtor, tomat, limeblad

EFTER

´XOCO PANTAI´
mörk choklad, sandkaka,
saltkaramell, färskostsglass

VINREKOMMENDATION

CHAMPAGNE
2009 Palmer & Co Millésime, Champagne, France 155;-/glas, 875;-/flaska

VITT VIN
2015 Weingut Wieninger, Grüner Veltliner Herrenholz, Vienna, Austria 120;- /glas, 545;-/flaska

RÖTT VIN
2015 Villa Ponciago, Fleurie La Réserve, Beaujolais, France 142;-/glas, 695;-/flaska

NÅGOT LITET

GLASS eller SORBET 50;-
FARANGS RISCHOKLAD 30:-

Kom och upplev share food på farang!