Lunch på Farang

En lunch på Farang är en resa till sydostasiatisk matkultur. Rätterna fungerar väl tillsammans och erbjuder en harmoni av hetta, syra, sälta och sötma likväl som olika konsistenser, temperaturer, smaker och aromer.

Lunchmeny

Farangs köksmästare har komponerat en väl sammansatt meny. Att dela en meny vid bordet är ett socialt och trevligt sätt att njuta av Farangs olika sydostasiatiska rätter. Vid valet av meny, vänligen ta i åtanke att hela bordet serveras samma meny. Självklart går det bra att få vegetariskt alternativ även till de längre menyerna.

Vid beställning av den längre menyn är det bara att luta sig tillbaka och låta vår kunniga personal ta hand om er.
Vårt koncept med share food, delade rätter, ger er en social och trevlig måltidsupplevelse.
Vi erbjuder även en kortare två- eller trerätters lunch och dessa rätter ändrar vi varje vecka. Det finns alltid kött, fisk samt vegetariska alternativ på lunchmenyn.

Något gott att dricka

Naturligtvis ska du även kunna dricka något gott till lunchen, vår sommelier har därför tagit fram vinrekommendationer som komplement till smakerna genom hela menyn.
Vi har givetvis trevliga alkoholfria alternativ för de som önskar.
Vår serviceinriktade och kunniga personal på Farang, är alltid villig att hjälpa till att hitta de bästa kombinationerna och smakerna för den ultimata måltiden! Fråga gärna om du är osäker på vilka smaker som passar bra ihop.

Varmt välkomna på lunch på Farang!

FARANG LUNCH MENY 575;-/person

CHA PLU BLAD MED SOTAD LAX
coconut ´chili jam´, thaibasilika

SASHIMI PÅ VIETNAMESISKT VIS
asiatiska örter, svartrisvinägerdressing

SOFT SHELL CRAB & GRÖN MANGOSALLAD
mynta, grön ´nahm jim´, jordnötter

KRISPIG GRIS MED PALMSOCKERKARAMELL
knaperstekt gris, risvinäger, rostad lök

RENDANG CURRY, OXKIND
gurkmeja, kokosgrädde, limeblad

THAI JASMINRIS

´PHANANGAN BOUNTY´
ungkokosglass, saltkaramell,
kristalliserad choklad, vispad kokos

Menyn serveras endast för hela sällskapet

VINREKOMMENDATIONER

CHAMPAGNE
NV Charles Collin, Brut, Champagne, France  165;-/glas, 895;-/flaska

VITT VIN
2017 Knipser, Johannishof Riesling Trocken, Pfalz, Germany 130;- /glas, 625;-/flaska

RÖTT VIN
2017 Gianni Tessari, Tai Rosso Colli Berici, Veneto, Italy 130;-/glas, 625;-/flaska

LUNCH MENY 19 – 22 MARS

I baren:
KUAI JAB NAM SAI
rullade risnudlar, fläskbuljong,
vitpeppar, saltad grissida
139;-

I matsalen:
TVÅ RÄTTER 245;-
TRE RÄTTER 285;-

FÖRST
BÖNGRODDSSALLAD MED RÄKOR  
koriander, ´tam thai´ dressing 

BÖNGRODDSSALLAD MED HÖGREV 
gurka, lime-tamarinddressing, mynta 
   
GRÖN MANGOSALLAD MED GURKA (vegetarisk)  
rostade cashewnötter, grön ´nahm jim´, thaibasilika

SEDAN
BLÅMUSSLOR ´DTOM KHA´ 
aromatisk kokosbuljong, lax, räkor ´chili jam´, citrongräs 

OXKIND I MUSSAMAN CURRY 
rostade jordnötter, potatis, limeblad, kokosgrädde 

SILKEN TOFU I MUSSAMAN CURRY (vegetarisk) 
rostade jordnötter, potatis, limeblad  

EFTER

INDONESIAN ´SNKR´ 
jordnötskräm, karamelliserad banan,  
sandkaka, ungkokosglass

VINREKOMMENDATIONER

CHAMPAGNE
NV Charles Collin, Brut, Champagne, France  165;-/glas, 895;-/flaska

VITT VIN
2017 Knipser, Johannishof Riesling Trocken, Pfalz, Germany 130;- /glas, 625;-/flaska

RÖTT VIN
2017 Gianni Tessari, Tai Rosso Colli Berici, Veneto, Italy 130;-/glas, 625;-/flaska

NÅGOT LITET

GLASS eller SORBET 40;-
FARANGS RISCHOKLAD 30:-

Kom och upplev share food på farang!