En välkomponerad meny

Farangs meny är baserad på yrkeskunskap, kvalitativa råvaror, genuint hantverk och gedigen erfarenhet av den sydostasiatiska matkulturen.

Allt på vår meny tillagas i restaurangens eget kök, utan genvägar. Vi investerar både kärlek och tid för att skapa spännande, intensiva och fräscha smaker. Som gäst har du full insyn i köket och kan se när maten tillagas.

Välj en meny

Vi rekommenderar varmt att du och ditt sällskap beställer en av våra färdigkomponerade menyer vid ert besök på Farang.
Dessa menyer är sammansatta för att skapa en så komplett matupplevelse som möjligt och få ett prov på hela spektrat av spännande smaker vi erbjuder. Vårt share food-koncept lämpar sig för såväl större som mindre sällskap, då alla runt bordet delar på maten som serveras.

Så fungerar det

Den asiatiska måltidens gång skiljer sig från den klassiska förrätt-, varmrätt- och dessertserveringen och vår meny är inget undantag. Väljer ni en färdig meny anländer först snacks (hur många beror lite på vilken meny ni väljer), sedan kalla fräscha rätter, varma rätter och till sist dessert.
Principen för menyerna är att rätterna anländer till bordet i egen takt, det finns ofta flera rätter vid bordet samtidigt under måltidens gång.

Om ni istället väljer att sätta ihop er egen meny är det lagom att beräkna ett eller två snacks per person, en rätt per person samt en extra rätt för hela sällskapet. Vi rekommenderar att alla rätter delas sällskapet emellan.

Fråga oss om vår meny

Rätterna som serveras är ämnade att delas vid bordet samt ätas ihop med ris. De färdigkomponerade menyer vi erbjuder är skapade med omsorg för att få den bästa möjliga smakupplevelsen på Farang.
Våra rätter fungerar väl tillsammans och erbjuder en harmoni av hetta, syra, sälta och sötma, likväl som olika konsistenser, temperaturer, smaker och aromer.

Fråga gärna vår kunniga personal om du undrar över innehållet i vår meny. Här på Farang är vi alltid villiga att hjälpa till att hitta de bästa kombinationerna och smakerna för den ultimata måltiden!

MENY ´SEE PII´  695;-/person

GRÖNMUSSLA MED RÖD ´NAHM JIM´
citrongräs, algkaviar, koriander

´TURMERIC LOHN´, FISK & RÄKOR
rischips, citrongräs, picklad grön papaya

RIVET LAMM I AROMATISK THAISALLAD
svartrisvinägerdressing, mynta, rostat ris

BABY BACK RIBS ´SATAY´
jordnötsrelish, kokosgrädde, koriander

STEKT KAMMUSSLA, SERVERAD I SITT SKAL
grön mango, gurka, forellrom, grön ´nahm jim´

MORNING GLORY, ´SALT & PEPPER´ TOFU
vattenkrasse, pak choy, krispig gyllene silken tofu

KYCKLING I RÖD CURRY
sockerärtor, thaibasilika, gurk- och ingefärsrelish

THAI JASMINRIS

´THAI AIRWAYS BANANAS´
karamelliserad banan, rostad banankräm,
grillad brioche, glass på ungkokos

´KOH LIPE´
yoghurtkräm, ananas, mango-litchisorbet

(Menyn serveras endast för hela sällskapet och kan beställas fram till och med 22.00)

VINREKOMMENDATIONER

CHAMPAGNE
2008 Palmer & Co, Millésimé, Champagne, France
155;- glas / 850;- flaska

VITT VIN
2015 Van Volxem, Rotschiefer Riesling Kabinett, Mosel, Germany
145;- glas / 695;- flaska
2015 Weinbach, Riesling Reserve, Alsace, France
175;- glas / 845;- flaska

RÖTT VIN
2013 Bertani, Secco-Bertani, Veneto, Italy
135;- glas / 645;- flaska
2013 Walter Hansel, Estate Pinot Noir, Russian River Valley, USA
199;- glas / 995;- flaska

SÖTT VIN
NV Alambre, Moscatel de Setúbal 10 años, Setúbal, Portugal
110;-6cl / 795;-50cl

FARANG MENY 645;-/person

CHA PLU BLAD MED VARMRÖKT LAX
rostade jordnötter, forellrom

SASHIMI PÅ VIETNAMESISKT VIS
asiatiska örter, svartrisvinägerdressing

SOFTSHELL CRAB
grön mango, mynta, pomelo, grön ´nahm jim´, jordnötter

KRISPIG GRIS MED PALMSOCKERKARAMELL
knaperstekt gris, risvinäger, rostad lök

THAI-ROTIBRÖD, RÖD CURRY

MORNING GLORY, ´SALT & PEPPER´ TOFU
vattenkrasse, pak choy, krispig gyllene silken tofu

OXKIND ´LAMPANG´
grön curry, aromatisk kokosbuljong,
sallad på böngroddar & thaibasilika

THAI JASMINRIS

´PHANANGAN BOUNTY´
ungkokosglass, saltkaramell,
kristalliserad choklad, vispad kokos

(Menyn serveras endast för hela sällskapet och kan beställas fram till och med 22.00)

VINREKOMMENDATIONER

CHAMPAGNE
2008 Palmer & Co, Millésimé, Champagne, France
155;- glas / 850;- flaska

VITT VIN
2015 Dr. Bürklin-Wolf, Wachenheimer Riesling, Pfalz, Germany
135;-glas/645;-flaska
2012 Paul Blanck, Schlossberg Riesling Grand Cru, Alsace, France
175;-glas/845;-flaska

RÖTT VIN
2013 Bertani, Secco-Bertani, Veneto, Italy
135;- glas / 645;- flaska
2014 Harlow Ridge, Pinot Noir, Lodi, USA
155;- glas /765;- flaska

SÖTT VIN
NV Enoki Shuzo, Kijoshu Hana Hato Oak, Hiroshima, Japan
135;-6cl / 995;-50cl

FARANG VEGETARISK MENY  645;-/person

CHA PLU BLAD MED THAI SQUASH ´SATAY´
rostade jordnötter, citrongräs, koriander

SALLAD PÅ FÄRSK BANANBLOMMA
cashewnötter, röd ´nahm jim´, thaibasilika

TOFU & SOTAD AUBERGINE
gurka, ingefära & gulbönsdressing, sesamfrö

´DTOM KHA´
aromatisk kokosbuljong, gai lan, svamp

MORNING GLORY, ´SALT & PEPPER´ TOFU
vattenkrasse, pak choy, krispig gyllene silken tofu

´TURMERIC & COCONUT´ CURRY
blomkål, citrongräs, vermicelli nudlar

THAI JASMINRIS

´CHUA DREAMS´
yoghurtkräm, granatäpple, vattenmelon,
sorbet på sydostasiatiska örter

(Menyn serveras endast för hela sällskapet och kan beställas fram till och med 22.00)

VINREKOMMENDATIONER

CHAMPAGNE
2008 Palmer & Co, Millésimé, Champagne, France
155;- glas / 850;- flaska

VITT VIN
2015 Dr. Bürklin-Wolf, Wachenheimer Riesling, Pfalz, Germany
135;-glas/645;-flaska
2012 Paul Blanck, Schlossberg Riesling Grand Cru, Alsace, France
175;-glas/845;-flaska

RÖTT VIN
2013 Bertani, Secco-Bertani, Veneto, Italy
135;- glas / 645;- flaska
2014 Harlow Ridge, Pinot Noir, Lodi, USA
155;- glas /765;- flaska

SÖTT VIN
2015 Demeter Zoltán, Birtokbor Édes, Tokaj, Hungary
99;-6cl / 745;-50cl

MENY

Om ni istället väljer att sätta ihop er egen meny  är det bra om ni tänker ett eller två snacks per person och en rätt per person, samt en extra rätt för ’bordet’. Vi rekommenderar att alla rätter delas sällskapet emellan. Personalen på Farang är alltid villig att hjälpa till att hitta de bästa kombinationerna och smakerna för den ultimata måltiden!

FARANG ´SNACKS´


GRÖNMUSSLA MED
ROSTAD KOKOSDRESSING 39;-
thaibasilika, jordnötter, algkaviar

CHA PLU BLAD MED VARMRÖKT LAX 45;-
rostade jordnötter, forellrom

CHA PLU BLAD MED TEMPEH 45;-
kokos, tamarind

´TURMERIC LOHN´, FISK & RÄKOR 160;-
rischips, citrongräs, picklad grön papaya



FRESH ´SHARE FOOD´


SASHIMI PÅ VIETNAMESISKT SÄTT 265;-
asiatiska örter, svartrisvinägerdressing

SOM TAM, GRÖN PAPAYASALLAD 245;-
rostade jordnötter, tamarind, långbönor

SALLAD PÅ FÄRSK BANANBLOMMA
´DTA KHAY´ 280;-
kyckling, kokosdressing, grön chili

SOFTSHELL CRAB 295;-
grön mango, mynta, pomelo,
grön ´nahm jim´, jordnötter

GRILLAD RÖD HAVSRÄKA
´COCONUT CHILI JAM´ 285;-
saltad grissida, grön papaya, rostad kokos

KRISPIG SKREI ´TEMPURA´ 275;-
´nuac cham´ vietnamesisk dippsås

BABY BACK RIBS ´SATAY´ 280;-
jordnötsrelish, citrongräs, koriander

WARM ´SHARE FOOD´


STEKT KAMMUSSLA ´DTOM KHA´,
SERVERAD I SITT SKAL 295;-
räkor, grön mango, citrongräs, forellrom

´TOM YAM´ BLÅMUSSLOR & FISKBOLLAR 285;-
shiitakesvamp, körsbärstomat, citrongräs

KRISPIG GRIS MED PALMSOCKERKARAMELL 290;-
knaperstekt gris, risvinäger, rostad lök

ANKA I RÖD CURRY 290;-
sockerärtor, litchi, limeblad

´DRY CURRY´ WOKAD GRISSIDA 280;-
ärtaubergine, bird’s eye chili, jordnötter

BEEF SHORT RIBS I
AROMATISK THAISALLAD 290;-
svartrisvinägerdressing, mynta, rostat ris

LAMM I DJUNGELCURRY 285;-
thai aubergine, fisksås, bird’s eye chili

OXKIND ´LAMPANG´ 295;-
grön curry, aromatisk kokosbuljong,
sallad på böngroddar & thaibasilika

´TURMERIC & COCONUT´ CURRY 275;-
blomkål, citrongräs, vermicelli nudlar

KRISPIG HEL HAVSABBORRE 295;-
grön bird’s eye ´nahm jim´, asiatiska örter

MORNING GLORY, ´SALT & PEPPER´ TOFU 265;-
vattenkrasse, pak choy, krispig gyllene silken tofu
+ SALTAD FLÄSKSIDA 295;-



WOKAD GAI LAN 150;-
svamp, ostronsås, rostad vitlök

CHILI PLATTER 50;-





SÖTT


´BALINESE HAJK´ 125;-
grillad banan, kristalliserad mörk choklad,
saltkaramell, svartpepparglass

NV Alambre, Moscatel de Setúbal 10 años, Setúbal, Portugal 110;- 6cl


´CHUA DREAMS´ 125;-
yoghurtkräm, granatäpple, vattenmelon,
sorbet på sydostasiatiska örter

2015 Demeter Zoltán, Birtokbor Édes, Tokaj, Hungary 99;- 6cl


´PHANANGAN BOUNTY´ 125;-
ungkokosglass, saltkaramell,
kristalliserad choklad, vispad kokos

NV Enoki Shuzo, Kijoshu Hana Hato Oak, Hiroshima, Japan 135;- 6cl


´SEVEN LAYER CHOCOLATE CAKE´ 160;-
mandlar, glass på färskost & thaibasilika

NV Alambre, Moscatel de Setúbal 10 años, Setúbal, Portugal 110;- 6cl





NÅGOT LITET


GLASS eller SORBET 50;-

FARANGS RISCHOKLAD 30;-

Kom till Farang och avnjut stans bästa share food!