En välkomponerad meny

Farangs meny är baserad på yrkeskunskap, kvalitativa råvaror, genuint hantverk och gedigen erfarenhet av den sydostasiatiska matkulturen.

Allt på vår meny tillagas i restaurangens eget kök, utan genvägar. Vi investerar både kärlek och tid för att skapa spännande, intensiva och fräscha smaker. Som gäst har du full insyn i köket och kan se när maten tillagas.

Välj en meny

Vi rekommenderar varmt att du och ditt sällskap beställer en av våra färdigkomponerade menyer vid ert besök på Farang.
Dessa menyer är sammansatta för att skapa en så komplett matupplevelse som möjligt och få ett prov på hela spektrat av spännande smaker vi erbjuder. Vårt share food-koncept lämpar sig för såväl större som mindre sällskap, då alla runt bordet delar på maten som serveras.

Så fungerar det

Den asiatiska måltidens gång skiljer sig från den klassiska förrätt-, varmrätt- och dessertserveringen och vår meny är inget undantag. Väljer ni en färdig meny anländer först snacks (hur många beror lite på vilken meny ni väljer), sedan kalla fräscha rätter, varma rätter och till sist dessert.
Principen för menyerna är att rätterna anländer till bordet i egen takt, det finns ofta flera rätter vid bordet samtidigt under måltidens gång.

Om ni istället väljer att sätta ihop er egen meny är det lagom att beräkna ett eller två snacks per person, en rätt per person samt en extra rätt för hela sällskapet. Vi rekommenderar att alla rätter delas sällskapet emellan.

Fråga oss om vår meny

Rätterna som serveras är ämnade att delas vid bordet samt ätas ihop med ris. De färdigkomponerade menyer vi erbjuder är skapade med omsorg för att få den bästa möjliga smakupplevelsen på Farang.
Våra rätter fungerar väl tillsammans och erbjuder en harmoni av hetta, syra, sälta och sötma, likväl som olika konsistenser, temperaturer, smaker och aromer.

Fråga gärna vår kunniga personal om du undrar över innehållet i vår meny. Här på Farang är vi alltid villiga att hjälpa till att hitta de bästa kombinationerna och smakerna för den ultimata måltiden!

FARANG MENY  645;-/person

CHA PLU BLAD MED ´THAI BBQ PORK´
tamarind, litchi, thaibasilika

SASHIMI PÅ VIETNAMESISKT VIS
asiatiska örter, svartrisvinägerdressing

SOFTSHELL CRAB
grön mango, mynta, pomelo, grön ´nahm jim´, jordnötter

KRISPIG GRIS MED PALMSOCKERKARAMELL
knaperstekt gris, risvinäger, rostad lök

THAI-ROTIBRÖD, MUSSAMAN CURRY

MORNING GLORY, ´SALT & PEPPER´ TOFU
vattenkrasse, pak choy, krispig gyllene silken tofu

OXKIND ´SEREMBAN´
långbakad oxkind, aromatisk currybuljong,
sallad på mynta och böngroddar

THAI JASMINRIS

´HOLA HOLA 16´
thaimarinerad frukt, sockerärtor, rambutan,
lime, vaniljkokoslag, mango-mandarinsorbet

(Menyn serveras endast för hela sällskapet och kan beställas fram till och med 22.00)

VINREKOMMENDATIONER

CHAMPAGNE
2008 Palmer & Co, Millésimé, Champagne, France
155;- glas / 850;- flaska

VITT VIN
2015 Dr. Bürklin-Wolf, Wachenheimer Riesling, Pfalz, Germany
135;- glas / 645;- flaska
2012 Paul Blanck, Schlossberg Riesling Grand Cru, Alsace, France
170;- glas / 845;- flaska

RÖTT VIN
2014 Borgogno, Barbera d'Alba Superiore, Piemonte, Italy
135;- glas / 645;- flaska
2014 Harlow Ridge, Pinot Noir, Lodi, USA
155;- glas / 765;- flaska

SÖTT VIN
2014 Gianni Doglia, Moscato d’Asti, Piemonte, Italy
85;-6cl / 395;-37,5cl

MENY ´FAN SI PAN´ 695;-/person

GRÖNMUSSLA MED RÖD ´NAHM JIM´
citrongräs, algkaviar

´MA HOR´, STICKY PORK
syrlig ananas, jordnötter, koriander

GRÖN PAPAYASALLAD MED SOTAD LAX
gurka, ´coconut chili jam´ dressing, thaibasilika

KYCKLING ´SATAY´
jordnötsrelish, citrongräs, koriander

STEKT KAMMUSSLA ´DTOM KHA´, SERVERAD I SITT SKAL
räkor, grön mango, forellrom

MORNING GLORY, ´SALT & PEPPER´ TOFU
vattenkrasse, pak choy, krispig gyllene silken tofu

MUSSAMAN CURRY, LAMM
rostade jordnötter, limeblad, thai gurkrelish

THAI JASMINRIS

´NOC NHA DONG DUONG´
sandkaka på palmsocker, mörk choklad,
saltkaramell med mjölkchoklad, myntaglass

´LANGKAWI´
yoghurtglass, färsk citrus, thaibasilika, vit choklad

(Menyn serveras endast för hela sällskapet och kan beställas fram till och med 22.00)

VINREKOMMENDATIONER

CHAMPAGNE
2008 Palmer & Co, Millésimé, Champagne, France
155;- glas / 850;- flaska

VITT VIN
2014 Markus Molitor, Zeltinger Himmelreich Riesling Kabinett, Mosel, Germany
135;- glas / 645;- flaska
2015 Wittmann, Westhofener Riesling Trocken, Rheinhessen, Germany
175;- glas / 845;- flaska

RÖTT VIN
2014 Borgogno, Barbera d'Alba Superiore, Piemonte, Italy
135;- glas / 645;- flaska
2013 Hirsch Vineyards, San Andreas Fault Estate Pinot Noir, Sonoma Coast, USA
245;- glas / 1195;- flaska

SÖTT VIN
NV Alambre, Moscatel de Setúbal 10 años, Setúbal, Portugal
110;-6cl / 795;-50cl

FARANG VEGETARISK MENY  645;-/person

CHA PLU BLAD MED THAI SQUASH ´SATAY´
rostade jordnötter, citrongräs, koriander

TOFU & DAIKON ´VIETNAM´
soy mirin, asiatiska örter

GRÖN MANGOSALLAD MED GRILLAD TEMPEH
pomelo, cashewnötter, grön ´nahm jim´, mynta

WOKAD MINIMAJS & OKRA
gulbönsdressing, ingefära, rostad lök

MORNING GLORY, ´SALT & PEPPER´ TOFU
vattenkrasse, pak choy, krispig gyllene silken tofu

THAI AUBERGINE & PLANTAIN I GRÖN CURRY
citrongräs, kokosgrädde, thaibasilika

THAI JASMINRIS

´HOLA HOLA 16´
thaimarinerad frukt, sockerärtor, rambutan,
lime, vaniljkokoslag, mango-mandarinsorbet

(Menyn serveras endast för hela sällskapet och kan beställas fram till och med 22.00)

VINREKOMMENDATIONER

CHAMPAGNE
2008 Palmer & Co, Millésimé, Champagne, France
155;- glas / 850;- flaska

VITT VIN
2015 Dr. Bürklin-Wolf, Wachenheimer Riesling, Pfalz, Germany
135;- glas / 645;- flaska
2012 Paul Blanck, Schlossberg Riesling Grand Cru, Alsace, France
170;- glas / 845;- flaska

RÖTT VIN
2014 Borgogno, Barbera d'Alba Superiore, Piemonte, Italy
135;- glas / 645;- flaska
2014 Harlow Ridge, Pinot Noir, Lodi, USA
155;- glas / 765;- flaska

SÖTT VIN
2014 Gianni Doglia, Moscato d’Asti, Piemonte, Italy
85;-6cl / 395;-37,5cl

MENY

Om ni istället väljer att sätta ihop er egen meny  är det bra om ni tänker ett eller två snacks per person och en rätt per person, samt en extra rätt för ’bordet’. Vi rekommenderar att alla rätter delas sällskapet emellan. Personalen på Farang är alltid villig att hjälpa till att hitta de bästa kombinationerna och smakerna för den ultimata måltiden!

FARANG ´SNACKS´

GRÖNMUSSLA MED RÖD ´NAHM JIM´ 39;-
koriander, algkaviar

CHA PLU BLAD MED VARMRÖKT LAX 39;-
rostade jordnötter, forellrom

CHA PLU BLAD MED THAI SQUASH ´SATAY´ 39;-
rostade jordnötter, citrongräs, koriander

KRISPIGA CHICKEN WINGS ´FIVE SPICE´ 160;-
plommon- och palmsockerkaramell





FRESH ´SHARE FOOD´

SASHIMI PÅ VIETNAMESISKT SÄTT 235;-
asiatiska örter, svartrisvinägerdressing

SOM TAM, GRÖN PAPAYASALLAD 245;-
rostade jordnötter, tamarind, långbönor

SOFTSHELL CRAB 275;-
grön mango, mynta, pomelo, grön ´nahm jim´, jordnötter

SALLAD PÅ VERMICELLINUDLAR, ´THAI BBQ PORK´ 279;-
rostad grisnacke, okra, ´tam thai´ dressing, koriander

´THAI EGGNET´, KYCKLING & RÄKOR 275;-
böngroddar, jordnötter, karamelliserad kokos, ingefärsrelish

WOKAD MINIMAJS & OKRA 265;-
gulbönsdressing, ingefära, rostad lök

KYCKLING ´SATAY´ 279;-
jordnötsrelish, citrongräs, koriander

WARM ‘SHARE FOOD’

STEKT KAMMUSSLA ´DTOM KHA´, SERVERAD I SITT SKAL 295;-
räkor, grön mango, citrongräs, forellrom

GRILLAD TORSK I BANANBLAD, ´EGGPLANT & CHILI´ 285;-
sallad på färsk bananblomma ´coconut chili jam´, thaibasilika

KRISPIG GRIS MED PALMSOCKERKARAMELL 280;-
knaperstekt gris, risvinäger, rostad lök

RIVEN ANKA I AROMATISK TAMARINDSALLAD 285;-
rambutan, mynta, rostat ris

MUSSAMAN CURRY, GRILLADE BEEF SHORT RIBS 290;-
rostade jordnötter, limeblad, thai gurkrelish

WOKAD GRISSIDA ´KRAPAO´ 280;-
röd thaichili, fisksås, holy basil

OXKIND ´SEREMBAN´ 289;-
långbakad oxkind, aromatisk chilibuljong,
sallad på mynta och böngroddar

THAI AUBERGINE & PLANTAIN I GRÖN CURRY 275;-
citrongräs, kokosgrädde, thaibasilika

XAO LA LOT I GRÖN CURRY 285;-
finmalt och grillat lamm, thai aubergine, kokosgrädde

KRISPIG HELSTEKT GULDSPARID ´SPICY MA-KRUT´ 295;-
böngroddar, körsbärstomat, limeblad, holy basil

MORNING GLORY, ´SALT & PEPPER´ TOFU 245;-
vattenkrasse, pak choy, krispig gyllene silken tofu
+ SALTAD FLÄSKSIDA 275;-



WOKAD PAK CHOY 135;-
rostad vitlök, söt soja, ingefära

CHILI PLATTER 50;-





SÖTT

´NOC NHA DONG DUONG´ 125;-
sandkaka på palmsocker, mörk choklad,
saltkaramell med mjölkchoklad, myntaglass

NV Alambre, Moscatel de Setúbal 10 años, Setúbal, Portugal 110;- 6cl


LANGKAWI SECRETS 125;-
yoghurtglass, färsk citrus, thaibasilika,
vit choklad, myntasorbet

2014 Gianni Doglia, Moscato d’Asti, Piemonte, Italy 85;- 6cl


´HOLA HOLA 16´ 110;-
thaimarinerad frukt, sockerärtor, rambutan,
lime, vaniljkokoslag, mango-mandarinsorbet

2014 Gianni Doglia, Moscato d’Asti, Piemonte, Italy 85;- 6cl





NÅGOT STÖRRE ATT DELA


EN HALV ANANAS ´SPICY CARAMEL´ 210;-
karamelliserad ananas, rostade cashewnötter,
brödpudding ´sang som´, vanilj sabayonne,
het karamellsås, ingefärsglass

2015 Särtshöga Vingård, Apple Ice Wine, Väderstad, Sweden 135;- 6cl





GLASS eller SORBET 50;-


FARANG ´CHOCO´ 30;-

FARANGS RISCHOKLAD 30;-

Kom till Farang och avnjut stans bästa share food!