Meny

Farangs meny är baserad på yrkeskunskap, kvalitativa råvaror, handarbete och gedigen erfarenhet av den sydostasiatiska matkulturen. Vi tillverkar allt i restaurangens eget kök utan genvägar. Vi investerar både tid och kärlek för att skapa fräscha, spännande och intensiva smaker.

Vi rekommenderar varmt att ni beställer en av våra färdigkomponerade menyer vid ert besök på Farang.
Den asiatiska måltidens gång skiljer sig från det klassiska för-, varm- och efterrättstänket.  Vid en meny anländer först några små snacks (hur många beror lite på vilken meny ni väljer), sedan kalla fräscha rätter, efter det varmare rätter och sist dessert. Principen för menyerna är att rätterna anländer till bordet i egen takt, vilket resulterar i att det finns flera rätter vid bordet samtidigt i slutet av måltiden.

Rätterna, som är ämnade att delas vid bordet samt ätas ihop med ris, fungerar väl tillsammans och erbjuder en harmoni av hetta, syra, sälta och sötma likväl som olika konsistenser, temperaturer, smaker och aromer.

FARANG MENY  645;-/person

CHA PLU BLAD MED VARMRÖKT LAX
rostade jordnötter, forellrom

SASHIMI PÅ VIETNAMESISKT VIS
asiatiska örter, svartrisvinägerdressing

SOFTSHELL CRAB
grön mango, mynta, pomelo, grön ´nahm jim´, jordnötter

KRISPIG GRIS MED PALMSOCKERKARAMELL
knaperstekt gris, risvinäger, rostad lök

THAI-ROTIBRÖD, PHENANG CURRY

MORNING GLORY, ´SALT & PEPPER´ TOFU
vattenkrasse, pak choy, krispig gyllene silken tofu

OXKIND ´GINGER-SEREMBAN´
långbakad oxkind, aromatisk currybuljong,
sallad på mynta och böngroddar

THAI JASMINRIS

´HOLA HOLA 15´
thaimarinerad frukt, sockerärtor, ananas,
lime, vaniljkokoslag, persiko-ananassorbet

VINREKOMMENDATIONER

CHAMPAGNE
2008 Palmer & Co, Millésimé, Champagne, France
155;- glas / 850;- flaska

VITT VIN
2014 Dr. Bürklin-Wolf, Wachenheimer Riesling, Pfalz, Germany
135;- glas / 645;- flaska
2011 Paul Blanck, Schlossberg Riesling Grand Cru, Alsace, France
170;- glas / 845;- flaska

RÖTT VIN
2014 Tenuta Dell’Ornellaia, Le Volte, Tuscany, Italy
135;- glas / 645;- flaska
2014 Block Nine, Caiden’s Vineyard Pinot Noir, California, USA
155;- glas / 745;- flaska

SÖTT VIN
2014 Gianni Doglia, Moscato d’Asti, Piemonte, Italy
85;-6cl / 395;-37,5cl

MENY ´JIM LIM´  695;-/person

GRÖNMUSSLA MED ROSTAD KOKOSDRESSING
thaibasilika, jordnötter, algkaviar

CHA PLU BLAD MED ´STICKY PORK´
grön mango, jordnötter, palmsocker, granatäpple

KRISPIG RÖDSPÄTTA ´TEMPURA´
karamelliserad kokos, sallad på böngroddar & thaiörter

KYCKLING ´SATAY´
jordnötsrelish, citrongräs, koriander

STEKT KAMMUSSLA, SERVERAD I SITT SKAL
grön curry, vermicelli nudlar, räkor ´eggplant chili relish´

MORNING GLORY, ´SALT & PEPPER´ TOFU
vattenkrasse, pak choy, krispig gyllene silken tofu

SOUTHERN STYLE CURRY, KOKOSBRÄSERAD LAMMBOG
ingefära, limeblad, thai gurkrelish

THAI JASMINRIS

GOLDEN ´MAPHRAO´
limekaramell, mandelkaka, mango,
passionsfrukt, ungkokosglass

´KO LAN´
vattenmelon, vit choklad, tapiokapärlor, guava-litchisorbet

VINREKOMMENDATIONER

CHAMPAGNE
2008 Palmer & Co, Millésimé, Champagne, France
155;- glas / 850;- flaska

VITT VIN
2014 Markus Molitor, Zeltinger Himmelreich Riesling Kabinett, Mosel, Germany
135;- glas / 645;- flaska
2013 Weingut Allram, Gaisberg Riesling Reserve, Kamptal, Austria
185;- glas / 895;- flaska

RÖTT VIN
2014 Tenuta Dell’Ornellaia, Le Volte, Tuscany, Italy
135;- glas / 645;- flaska
2013 Bergström Winery, Cumberland Reserve Pinot Noir, Oregon, USA
199;- glas / 995;- flaska

SÖTT VIN
2012 Wölffer Estate, Diosa Late Harvest, Long Island, USA
135;-6cl / 795;-37,5cl

FARANG VEGETARISK MENY  645;-/person

CHA PLU BLAD MED TEMPEH
rostad kokos, tamarind

SOM TAM, GRÖN PAPAYASALLAD
rostade jordnötter, tamarind, gröna långbönor

GRILLAD PUMPA ´SATAY´
jordnötter, relish på rostade pumpafrön, koriander

WOKAD SESBAN BLOMMA & SOCKERÄRTOR
gulbönsdressing, asiatiska svampar, ingefära

MORNING GLORY, ´SALT & PEPPER´ TOFU
vattenkrasse, pak choy, krispig gyllene silken tofu

SOUTHERN STYLE CURRY, GRILLAD THAI SQUASH
ingefära, kokosgrädde, limeblad

THAI JASMINRIS

´HOLA HOLA 15´
thaimarinerad frukt, sockerärtor, ananas,
lime, vaniljkokoslag, persiko-ananassorbet

VINREKOMMENDATIONER

CHAMPAGNE
2008 Palmer & Co, Millésimé, Champagne, France
155;- glas / 850;- flaska

VITT VIN
2014 Dr. Bürklin-Wolf, Wachenheimer Riesling, Pfalz, Germany
135;- glas / 645;- flaska
2011 Paul Blanck, Schlossberg Riesling Grand Cru, Alsace, France
170;- glas / 845;- flaska

RÖTT VIN
2014 Tenuta Dell’Ornellaia, Le Volte, Tuscany, Italy
135;- glas / 645;- flaska
2014 Block Nine, Caiden’s Vineyard Pinot Noir, California, USA
155;- glas / 745;- flaska

SÖTT VIN
2014 Gianni Doglia, Moscato d’Asti, Piemonte, Italy
85;-6cl / 395;-37,5cl

MENY

Om ni istället väljer att sätta ihop er egen meny  är det bra om ni tänker ett eller två snacks per person och en rätt per person, samt en extra rätt för ’bordet’. Vi rekommenderar att alla rätter delas sällskapet emellan. Personalen på Farang är alltid villig att hjälpa till att hitta de bästa kombinationerna och smakerna för den ultimata måltiden!

FARANG ´SNACKS´

GRÖNMUSSLA MED ROSTAD KOKOSDRESSING 35;-
thaibasilika, jordnötter, algkaviar

CHA PLU BLAD MED VARMRÖKT LAX 35;-
rostade jordnötter, forellrom

CHA PLU BLAD MED TEMPEH 35;-
kokos, tamarind

KRISPIGA ´THAI CHICKEN WINGS´ 160;-
´nahm jim jaew´




FRESH ´SHARE FOOD´

SASHIMI PÅ VIETNAMESISKT SÄTT 230;-
asiatiska örter, svartrisvinägerdressing

SOM TAM, GRÖN PAPAYASALLAD 240;-
rostade jordnötter, tamarind, långbönor
+ GRILLAD KYCKLING 270;-

SOFTSHELL CRAB 270;-
grön mango, mynta, pomelo, grön ´nahm jim´, jordnötter

SALLAD PÅ FÄRSK BANANBLOMMA MED GRILLAD SQUID 285;-
saltad fläsksida, kokos ´chili jam´ dressing, thaibasilika

KRISPIG RÖDSPÄTTA ´TEMPURA´ 275;-
soy-mirin dressing

´THAI EGGNET´, BÖNGRODDSSALLAD MED GRIS & RÄKOR 275;-
karamelliserad kokos, jordnötter, ingefärsrelish

LAMMRACKS ´SATAY´ 295;-
jordnötsrelish, citrongräs, koriander


WARM ‘SHARE FOOD’

STEKT KAMMUSSLA, SERVERAD I SITT SKAL 295;-
grön curry, vermicelli nudlar,
räkor ´eggplant chili relish´

LAX ´DTOM KHA´ 280;-
aromatisk kokosbuljong, citrongräs,
´hot & sour´ sallad

KRISPIG GRIS MED PALMSOCKERKARAMELL 280;-
knaperstekt gris, risvinäger, rostad lök

WOKADE BLÅMUSSLOR & PALMHJÄRTA 280;-
kinesisk gräslök, ´chili jam´, thaiörter

PHENANG CURRY, OXKIND 285;-
rostade jordnötter, thaibasilika, thai gurkrelish

WOKAD BIFF ´OYSTER SAUCE´ 285;-
vattenspenat, thai chili, holy basil

SOUTERN STYLE CURRY, RÖD HAVSRÄKA 280;-
ingefära, fiskbollar, kokosgrädde, limeblad

GRILLAD PUMPA I SOUTHERN STYLE CURRY 270;-
ingefära, kokosgrädde, limeblad

KRISPIG HELSTEKT GULDSPARID ´TUMZAAB´ 295;-
grön mango, cashewnötter,
lime & palmsockerdressing

MORNING GLORY, ´SALT & PEPPER´ TOFU 245;-
vattenkrasse, pak choy, krispig gyllene silken tofu
+ SALTAD FLÄSKSIDA 275;-



WOKAD PAK CHOY 135;-
rostad vitlök, söt soja, ingefära

CHILI PLATTER 50;-



SÖTT

GOLDEN ´MAPHRAO´ 125;-
limekaramell, mandelkaka, mango,
passionsfrukt, ungkokosglass

2013 Wölffer Estate, Diosa Late Harvest, Long Island, USA 135;- 6cl


´DAENG FANN´ 125;-
granatäpple, vattenmelon, kaffirlime,
thaibasilika, yoghurtglass

2014 Gianni Doglia, Moscato d’Asti, Piemonte, Italy 85;- 6cl


CHOCO ´QUA HANH´ 125;-
mörk choklad, marsipan, saltkaramell,
körsbär, glass på rostad mandel

2013 Weinlaubenhof Kracher, Zweigelt Beerenauslese, Burgenland, Austria 135;- 6cl


´HOLA HOLA 15´ 110;-
thaimarinerad frukt, sockerärtor, ananas,
lime, vaniljkokoslag, persiko-ananassorbet

2014 Gianni Doglia, Moscato d’Asti, Piemonte, Italy 85;- 6cl





GLASS eller SORBET 50;-


FARANG ´MINT CHOCO´ 30;-

FARANGS RISCHOKLAD 30;-