En välkomponerad meny

Farangs meny är baserad på yrkeskunskap, kvalitativa råvaror, genuint hantverk och gedigen erfarenhet av den sydostasiatiska matkulturen.

Allt på vår meny tillagas i restaurangens eget kök, utan genvägar. Vi investerar både kärlek och tid för att skapa spännande, intensiva och fräscha smaker. Som gäst har du full insyn i köket och kan se när maten tillagas.

Välj en meny

Vi rekommenderar varmt att du och ditt sällskap beställer en av våra färdigkomponerade menyer vid ert besök på Farang.
Dessa menyer är sammansatta för att skapa en så komplett matupplevelse som möjligt och få ett prov på hela spektrat av spännande smaker vi erbjuder. Vårt share food-koncept lämpar sig för såväl större som mindre sällskap, då alla runt bordet delar på maten som serveras.

Så fungerar det

Den asiatiska måltidens gång skiljer sig från den klassiska förrätt-, varmrätt- och dessertserveringen och vår meny är inget undantag. Väljer ni en färdig meny anländer först snacks (hur många beror lite på vilken meny ni väljer), sedan kalla fräscha rätter, varma rätter och till sist dessert.
Principen för menyerna är att rätterna anländer till bordet i egen takt, det finns ofta flera rätter vid bordet samtidigt under måltidens gång.

Om ni istället väljer att sätta ihop er egen meny är det lagom att beräkna ett eller två snacks per person, en rätt per person samt en extra rätt för hela sällskapet. Vi rekommenderar att alla rätter delas sällskapet emellan.

Fråga oss om vår meny

Rätterna som serveras är ämnade att delas vid bordet samt ätas ihop med ris. De färdigkomponerade menyer vi erbjuder är skapade med omsorg för att få den bästa möjliga smakupplevelsen på Farang.
Våra rätter fungerar väl tillsammans och erbjuder en harmoni av hetta, syra, sälta och sötma, likväl som olika konsistenser, temperaturer, smaker och aromer.

Fråga gärna vår kunniga personal om du undrar över innehållet i vår meny. Här på Farang är vi alltid villiga att hjälpa till att hitta de bästa kombinationerna och smakerna för den ultimata måltiden!

MENY ´NHAM DTOK´  699;-/person

GRÖNMUSSLA MED RÖD ´NAHM JIM´
algkaviar, koriander

´WONTON CRACKERS´
relish på nötkött & chili

KARAMELLGRIS MED GRÖN MANGOSALLAD
palmsocker, grön ´nahm jim´, mynta

KYCKLING ´SATAY´
jordnötsrelish, citrongräs, koriander

STEKT KAMMUSSLA, SERVERAD I SITT SKAL
svartrisvinäger, tamarind, thaibasilika

´MORNING GLORY´, SALT & PEPPER TOFU
vattenkrasse, pak choy, krispig gyllene silken tofu

LAMM I RENDANG CURRY
limeblad, gurk- och ingefärsrelish

THAI JASMINRIS

COCONUT ´MATA HARI´
limekaramell, sandkaka på palmsocker,
mango, passionsfrukt, ungkokosglass

´GILI AIR´
vattenmelon, granatäpple,
yoghurtkräm, persiko-litchisorbet

(Menyn serveras endast för hela sällskapet och kan beställas fram till och med 22.00)

VINREKOMMENDATIONER

CHAMPAGNE
2008 Palmer & Co, Millésimé, Champagne, France
155;- glas / 850;- flaska

VITT VIN
2015 Dr Loosen, Bernkasteler Lay Riesling Kabinett, Mosel, Germany
135;- glas / 645;- flaska
2016 E. Knoll, Grüner Veltliner Federspiel, Wachau, Austria
165;- glas / 975;- flaska

RÖTT VIN
2014 Bertani, Secco-Bertani, Veneto, Italy
135;- glas / 645;- flaska
2014 Lompoc Wine Co, Sta. Rita Hills Pinot Noir, California, USA
185;- glas / 880;- flaska

SÖTT VIN
2015 Dr. Bürklin-Wolf, Wachenheimer Riesling Auslese, Pfalz, Germany
130;-6cl / 795;- 37.5cl

FARANG MENY 659;-/person

CHA PLU BLAD MED RÄKOR
glasnudlar, rostade jordnötter, forellrom

SASHIMI PÅ VIETNAMESISKT VIS
asiatiska örter, svartrisvinägerdressing

SOFTSHELL CRAB
grön mango, mynta, pomelo, grön ´nahm jim´, jordnötter

KRISPIG GRIS MED PALMSOCKERKARAMELL
knaperstekt gris, risvinäger, rostad lök

THAI-ROTIBRÖD, RENDANG CURRY

´MORNING GLORY´, SALT & PEPPER TOFU
vattenkrasse, pak choy, krispig gyllene silken tofu

OXKIND ´SEREMBAN´
långbakad oxkind, aromatisk chilibuljong,
sallad på mynta och böngroddar

THAI JASMINRIS

´PHANANGAN BOUNTY´
ungkokosglass, saltkaramell,
kristalliserad choklad, vispad kokos

(Menyn serveras endast för hela sällskapet och kan beställas fram till och med 22.00)

VINREKOMMENDATIONER

CHAMPAGNE
2008 Palmer & Co, Millésimé, Champagne, France
155;- glas / 850;- flaska

VITT VIN
2015 Leitz, Leitz Out Riesling Trocken, Rheingau, Germany
128;-glas/595;-flaska
2015 Domaine Weinbach, Riesling Reserve , Alsace, France
165;-glas/795;-flaska

RÖTT VIN
2014 Bertani, Secco-Bertani, Veneto, Italy
135;- glas / 645;- flaska
2015 Block Nine, Caiden's Vineyard Pinot Noir, California, USA
155;- glas /765;- flaska

SÖTT VIN
NV Enoki Shuzo, Kijoshu Hana Hato Oak, Hiroshima, Japan
135;-6cl / 995;-50cl

FARANG VEGETARISK MENY  659;-/person

RIS ´MIANG STYLE´
salladskål, ´sticky rice´, limeblad

SALLAD PÅ DRAKBÖNA & GRÖN PAPAYA
böngroddar, röd ´nahm jim´, thaibasilika

GRILLAD GRÖN SPARRIS ´SATAY´
rostade jordnötter, kokosgrädde, koriander

WOKAD SVAMP & GAI LAN
rullade risnudlar, gulbönsdressing, ingefära

´MORNING GLORY´, SALT & PEPPER TOFU
vattenkrasse, pak choy, krispig gyllene silken tofu

RENDANG CURRY
tofu, långböna, bamburelish

THAI JASMINRIS

´THAN SADET WATERFALL´
nätmelon, äpple, yoghurtkräm,
sorbet på sydostasiatiska örter

(Menyn serveras endast för hela sällskapet och kan beställas fram till och med 22.00)

VINREKOMMENDATIONER

CHAMPAGNE
2008 Palmer & Co, Millésimé, Champagne, France
155;- glas / 850;- flaska

VITT VIN
2015 Leitz, Leitz Out Riesling Trocken, Rheingau, Germany
128;-glas/595;-flaska
2015 Domaine Weinbach Riesling Reserve , Alsace, France
165;-glas/795;-flaska

RÖTT VIN
2014 Bertani, Secco-Bertani, Veneto, Italy
135;- glas / 645;- flaska
2015 Block Nine, Caiden's Vineyard Pinot Noir, California, USA
155;- glas /765;- flaska

SÖTT VIN
2015 Demeter Zoltán, Birtokbor Édes, Tokaj, Hungary
99;-6cl / 745;-50cl

MENY

Om ni istället väljer att sätta ihop er egen meny  är det bra om ni tänker ett eller två snacks per person och en rätt per person, samt en extra rätt för ’bordet’. Vi rekommenderar att alla rätter delas sällskapet emellan. Personalen på Farang är alltid villig att hjälpa till att hitta de bästa kombinationerna och smakerna för den ultimata måltiden!

FARANG ´SNACKS´

GRÖNMUSSLA ´DTOM KHA´ 39;-
gurka, ´chili jam´, forellrom

CHA PLU BLAD MED ´CHIANG MAI´ KORV 45;-
jordnötter, palmsocker, rostat ris

CHA PLU BLAD MED TEMPEH 45;-
kokos, tamarind

KRISPIG LAXFENA 160;-
vietnamesisk ´nuoc cham´ dressing


FRESH ´SHARE FOOD´

SASHIMI PÅ VIETNAMESISKT SÄTT 280;-
asiatiska örter, svartrisvinägerdressing

SOM TAM, GRÖN PAPAYASALLAD 245;-
rostade jordnötter, tamarind, långbönor

SALLAD PÅ GRILLAD BLÄCKFISK ´CHILI JAM´ 295;-
grillad fläsksida, citrongräs, mynta

SOFTSHELL CRAB 295;-
grön mango, mynta, pomelo, grön ´nahm jim´, jordnötter

KRISPIG RÖDSPÄTTA ´LARB PLA´ 320;-
drakböna, lime, rostat ris

WOKAD SVAMP & GAI LAN 255;-
rullade risnudlar, gulbönsdressing, ingefära

KYCKLING ´SATAY´ 295;-
jordnötsrelish, kokosgrädde, koriander

WARM ´SHARE FOOD´

STEKT KAMMUSSLA, SERVERAD I SITT SKAL 295;-
svartrisvinäger, tamarind, thaibasilika

GRILLAD RIBEYE ´CRYING TIGER´ 335;-
´nahm jim jaew´, picklade grönsaker

KRISPIG GRIS MED PALMSOCKERKARAMELL 295;-
knaperstekt gris, risvinäger, rostad lök

LAMM I PHENANG CURRY 295;-
rostade jordnötter, limeblad, thai gurkrelish

GRILLADE BLÅMUSSLOR 285;-
asiatiska örter, röd ´nahm jim´, rostad vitlök

´CLAY POT´, GLASNUDLAR & RÖDA HAVSRÄKOR 285;-
kinesisk selleri, fläsksida, vårlök

WOKAD ANKA 290;-
gai lan, oyster sauce, färsk grönpeppar

OXKIND ´SEREMBAN´ 315;-
långbakad oxkind, aromatisk chilibuljong,
sallad på mynta och böngroddar

RENDANG CURRY 280;-
tofu, långböna, bamburelish

ÅNGAD HAVSABBORRE ´YAOWARAT´ 325;-
picklad ingefära, chili, soy mirin, koriander

´MORNING GLORY´, SALT & PEPPER TOFU 275;-
vattenkrasse, pak choy, krispig gyllene silken tofu
+ SALTAD FLÄSKSIDA 295;-


SÖTT

COCONUT ´MATA HARI´ 125;-
limekaramell, sandkaka på palmsocker,
mango, passionsfrukt, ungkokosglass

2015 Dr. Bürklin-Wolf, Wachenheimer Auslese Riesling, Pfalz, Germany 135;- 6cl

´THAN SADET WATERFALL´ 125;-
nätmelon, äpple, yoghurtkräm,
sorbet på sydostasiatiska örter

2015 Demeter Zoltán, Birtokbor Édes, Tokaj, Hungary 99;- 6cl

´PHANANGAN BOUNTY´ 135;-
ungkokosglass, saltkaramell,
kristalliserad choklad, vispad kokos

NV Enoki Shuzo, Kijoshu Hana Hato Oak, Hiroshima, Japan 135;- 6cl

´SEVEN LAYER CHOCOLATE CAKE´ 160;-
apelsin, glass på färskost

NV Alambre, Moscatel de Setúbal 10 años, Setúbal, Portugal 110;- 6cl


NÅGOT LITET

GLASS eller SORBET 50;-
FARANGS RISCHOKLAD 30;-

Kom till Farang och avnjut stans bästa share food!