Sommarmeny

Summer at Farang

9 Juli – 7 Augusti

När sommaren kommer och solen skiner över Stockholm öppnar vi upp Summer at Farang!

Vi håller öppet i vår bardel där ni kan glida förbi för att äta en härlig middag och dricka magiska drinkar. Vi har självfallet fyllt på med viner av det somrigare slaget, och ni kommer i sommar även hitta andra viner än Riesling, som annars är vårt flaggskepp, på glas. Varje vecka byter vi vår sommarvinlista och ni kommer att hitta allt från Lambrusco till krispiga Chenin Blancs, lätta Beaujolaiser och självklart också bubblor att få i glasen. Beställ in ett antal rätter till bordet och njut av fräscha, spännande heta smaker i kombination med läskande sommardrinkar. Eller slå er ned på vår uteservering för ett soligt avslappnat häng.

Det spritter av aktivitet i Farangs bar i sommar. Här blir ni bjudna på skön musik och spännande events. Sköna DJ:s kommer att vända plattor och vi får besök av gästande bartenders som tar med sina favoritdrinkar eller nykomponerade kreationer. Självklart kommer våra egna favoriter att finnas tillgängliga under hela sommaren, så har ni cravings efter vår Southeast Side eller Ginger Smash behöver ni inte misströsta. Vi kommer att lägga upp alla events i våra sociala kanaler så se till att inte missa detta sköna sommarhäng genom att följa oss på instagram och facebook!

Så fungerar det

Den asiatiska måltidens gång skiljer sig från den klassiska förrätt-, varmrätt- och dessertserveringen och vår meny är inget undantag. Rätterna som serveras är ämnade att delas vid bordet samt ätas ihop med ris. Våra rätter fungerar väl tillsammans och erbjuder en harmoni av hetta, syra, sälta och sötma, likväl som olika konsistenser, temperaturer, smaker och aromer.
Det brukar vara lagom att beräkna ett eller två snacks per person, en rätt per person samt en extra rätt för hela sällskapet. Vi rekommenderar att alla rätter delas sällskapet emellan. Personalen på Farang är alltid villig att hjälpa till att hitta de bästa kombinationerna och smakerna för den ultimata måltiden!

MENY

Farangs meny är baserad på yrkeskunskap, kvalitativa råvaror, genuint hantverk och gedigen erfarenhet av den sydostasiatiska matkulturen. Allt på vår meny tillagas i restaurangens eget kök, utan genvägar. Vi investerar både kärlek och tid för att skapa spännande, intensiva och fräscha smaker.

FARANG ´SNACKS´

GRÖNMUSSLA MED RÖD ´NAHM JIM´ 39;-
algkaviar, koriander

CHA PLU BLAD MED TEMPEH 45;-
kokos, tamarind

RISCHIPS MED RÄKOR ´CHILI JAM´ 120;-
citrongräs, böngroddar

-

FRESH ´SHARE FOOD´  halv/hel

SOFT SHELL CRAB & GRÖN MANGOSALLAD  150;-/299;-
mynta, grön ´nahm jim´, jordnötter

GRÖN MANGOSALLAD   130;-/260;-
mynta, grön ´nahm jim´, jordnötter

GRÖN PAPAYASALLAD MED GRILLAD BLÄCKFISK 280;-
kokos ´chili jam´, thaibasilika

GRILLAD RIBEYE ´SATAY´ 355;-
jordnötsrelish, koriander, lime

GRILLAD GRÖN SPARRIS ´SATAY´ 138;-/275;-
rostade jordnötter, koriander, lime

-

WARM ´SHARE FOOD´ halv/hel

KRISPIG GRIS MED PALMSOCKERKARAMELLL  150;-/ 299;-
knaperstekt gris, risvinäger, rostad lök

KYCKLING I RÖD CURRY   170;-/340;-
sockerärtor, kokosgrädde, thaibasilika

GRÖN CURRY   125;-/250;-
broccoli, thai aubergine, citrongräs

WOKAD PAK CHOI & SHIITAKE 280;-
gulbönsdressing, ingefära, rostad lök
+ rostad grissida 310;-

-

SÖTT

´HOLA HOLA 15´ 125;-
ananas, jack fruit, rambutan, sockerärtor,
vanilj & kokos, persiko-ananassorbet

UNGKOKOSGLASS 35;-

PERSIKO ANANAS SORBET 35;-

RISCHOKLAD 25;-

-