Människorna bakom Farang

Kim Öhman, Tomi Björk och Matti Wikberg är grundarna av Restaurang Farang. Deras kombinerade erfarenheter och passion för asiatisk mat har resulterat i ett unikt koncept som inspirerar till nya sätt att se på och njuta av mat tillsammans.

KIM ÖHMAN

Kim är den av ägarna som driver Restaurang Farang i Stockholm. Han är född i Finland men började sin restaurangkarriär på Edsbacka Krog i Stockholm, Sveriges då enda två-stjärniga restaurang. Efter Edsbacka Krog åkte han tillbaka till Helsingfors och arbetade på Chez Dominique.
Sedan följde 8 år på resande fot varav den längsta perioden spenderades på The Fat Duck i England. Kim har även arbetat i New York på restaurang Per Se och i Sydney på Quay.

MATTI WIKBERG

Utöver Farang Stockholm äger Matti tillsammans med Tomi Björck restaurangerna Farang, Gaijin, Boulevard Social och Bronda i Helsingfors.
Största delen av sin erfarenhet har Matti fått som ägare och köksmästare på Chez Dominique i Helsingfors som förärats två stjärnor i Guide Michelin.
Matti har skaffat sig en bred erfarenhet från sina resor och arbeten i Sydney och London.

TOMI BJÖRCK

Tomi är delägare i fem restauranger och har bakgrundshistoria som kock på stjärnkrogar runt om i världen precis som Kim Öhman och Matti Wikberg.
Hans tid har främst spenderats i Australien, England och givetvis också Helsingfors i Finland.

Kom och upplev share food på farang!