Upplev vår fantastiska restauranglokal

Att komma in på Restaurang Farang är att kliva in i ett stycke historia. Det var här som Stockholms Elektricitetsverk hade den så kallade Tulestationen som försåg många stockholmare med elektricitet under lång tid kring förra sekelskiftet.

Tanken var från början att Tulestationen skulle fungera som Elektricitetsverkets huvudstation. 1903 blev Tulestationen en understation till det nya Värtaverket och fick då istället främst koncentrera sig på att omvandla växelströmmen från Värta till likström.

Asiatisk mat i historisk miljö

Restaurang Farang ligger på bottenvåningen i gamla Stockholms Elektricitetsverks fabrikssal på Norrmalm, Tulegatan 7. Denna historiskt viktiga miljö utgör en betydande del av upplevelsen av att äta på Farang. Den industriella känslan lever kvar, om än med en mer anpassad interiör.

Titta in i köket

Det 700 kvadratmeter stora industriutrymmets grova ursprungliga ytstruktur, kombinerat med värmen som interiörens mörka träytor och naturmaterial bidrar med, skapar en enastående och rustik miljö. Vid ingången öppnar sig en cocktailbar med 50 sittplatser. Barens community table omringad av soffgrupper utgör en miljö väl lämpad för olika sammankomster.

Den höga 25 meter långa fabrikssalen är restaurangens hjärta. Denna huvudmatsal omges av lägre intimare utrymmen samt en drink lounge. Det öppna köket suddar ut gränserna mellan matsal och kök och ger gästerna möjlighet att från första parkett följa kökets hektiska och fantastiska dynamik när maten förbereds.

Lokal med flera användningsområden

Huvudmatsalen i restaurangen rymmer 175 sittplatser, vår cocktailbar tillhandahåller ytterligare 50 platser. Lokalen lämpar sig ypperligt även för fester och andra event såväl för privatpersoner som för företag. Hör av dig till oss så berättar vi mer om vad vi kan göra för att ditt event ska bli en minnesvärd händelse utöver det vanliga.

Mingelparty, produktlansering, minimässa, modevisning och vinprovning är bara några förslag på vad Restaurang Farang kan användas till både när det gäller företagsevent och privata tillställningar.

Kom och upplev share food på farang!